HERGEMAAKT

Alles wat je hier vind is gemaakt met materialen met een al geleefd  leven.

meditatiekussen

meditatiekussen of kortweg “poef” gemaakt uit kleren die je niet meer draagt. Het kussen symboliseert 2 thema’s: denk na voordat je iets weg gooit, en, onze wereld kan best heel wat rust&ontspanning gebruiken. Je kan het kussen gevuld krijgen, met alle restanten van het knipwerk, of je vult het thuis zelf met al jouw eenzame kousen, versleten dwijlen en handdoeken, afgedragen ondergoed en bh’s, .... Zo ruim je ook je huis op.

zelfs Tommy heeft zijn eigen meditatiekussen

uitbreiding van de pallet voor het kruidenrek.

de achterkant van een pallet afgewerkt tot kruidenrek: aangevraagd verjaardagscadeau.

pallet op drie wielen(computerkasten) en drie poten die net iets korter zijn. Zo remt de pallet als je er op gaat staan. Onderaan de pallet ligt een glasplaat (op maat gezaagd bij Brico)

twee badkamer Ikea-schuiven terug verenigd door een osb-plaat.

dak in de tuin gemaakt met “waardevolle overschotten”. Samen gemaakt met Ivan voor Do.

een schommel gemaakt van een schommel: het originele bouwplan vereiste dat er putten in de vloer kwamen en de schommel dwars over de koer zou staan zodat heel wat tuinruimte verdween. Sigrid en Mauro vroegen mij, met het aanwezige hout een ander plan uit te werken. Viola.

voor Anne, geleefde ramen met zicht op. Gezien van Isa Genske in Wilrijk-park.

ook voor Anne, gelleefde ramen met zicht.

wilgentakken ophalen in Rivierenhof: doel: dak vuurhut Samentuin Silsburg.

thuis als droogkabine.

wie is het?

wie is het?

thuisschilder.

vuizak-bak gemaakt van Billy-rek (Ikea) en elementen uit de kinderkamers, voor Bjorn en co.

kast onder het dak in aanbouw. Het hout dat je hier ziet is volledig afkomstig van de wand en rekje dat er voordien stond. De schuifdeuren zijn wel van “nieuw” hout (mdf) gemaakt. Voor Sigrid en Mauro.

I

wooninrichting in de auto van overgebleven hout en verf uit de kelder. Carmen is nu met haar kamper al een hele tijd bij de Griekse vluchtelingenopvang. Geweldig!

We hebben een aangepast traphekje laten maken, zodat ons zoontje niet van de trap kan vallen. Het hekje is mooi gemaakt van recyclagehout, past in ons interieur en is zeer stevig. En’t was niet duur Bram en Nina.

press to zoom

In de muur van mijn atelier was een grote opening. Ik wilde deze kunnen afsluiten maar tegelijk de mogelijkheid behouden ze intact te laten. Ik dacht aan een soort schuifbare staldeur. Ook dit was weer een opdracht die het nodige inlevingsvermogen en kunnen van de ambachtsman zou vergen. Weer heeft Dirk hier stap voor stap een oplossing gezocht en met palettenhout gerealiseerd. Meer zelfs, gaandeweg kwam er ook een mogelijkheid de schuifdeur als stapelrek te gebruiken. Twee vliegen in een klap.

press to zoom

Al jaren droomde ik van een boekenrek dat precies zou passen tussen mijn schrijftafel en de muur om al mijn boeken en schriften, die anders her en der verspreid liggen, netjes in op te bergen. Maar zou ik een rekje vinden dat netjes paste in de beschikbare ruimte tussen tafel en muur? Een gewoon boekenrek paste er niet tussen en op maat laten maken zou me verschrikkelijk veel geld kosten. Dus stelde ik dat 'droomkastje' maar uit en bleef de rommel op mijn vloer liggen. Tot ik op een dag Dirk hoo

press to zoom
zullen we samen iets maken?